Aanbod voedingsadvies

Afvallen

De werkwijze bij gewichtsverlies is verschillend. De hoofdzaak is dat wij gaan onderzoeken wat de oorzaak is van het overgewicht aan de hand daarvan maken we een plan om jouw doel te behalen en te behouden op een manier die bij jou past.

Vaak is het overgewicht een logisch gevolg van een voeding en leefstijl die uit balans is. Het is belangrijk om actie te ondernemen

Over het algemeen vraag ik een toegezonden voedingsdagboek bij te houden voor een aantal dagen- weken, er volgt een intakegesprek adviesgesprek en vaak een x-aantal wekelijkse consulten als stok achter de deur en om de nieuwe gewoontes eigen te maken zodat het gewichtsverlies behouden wordt.

Bij het advies gesprek ontvang je een persoonlijk voeding advies, afgesteld op jouw behoefte en doel. Soms met voorbeeldmenu’s, soms hele voedingsschema’s net wat op jou van toepassing is. Daarna zullen indien nodig vervolgconsulten plaats vinden die wekelijks/maandelijks zullen plaats vinden om de vorderingen bij te houden en schema’s aan te passen indien nodig.

Er komen verschillende onderwerpen aan bod: koolhydraten, vetten, eiwitten, vitaminen, mineralen, vezels, de boodschappen, de kwaliteit van voedsel, de samenstelling voedingsmiddelen, etiketten lezen, E-nummers (toevoegingen), porties, bereiding van voedsel, keuzes, gedragsverandering, leefstijl en de timing van voeding.

Ook geef ik veel praktische adviezen en vertel waarom bepaalde producten juist wel of niet geschikt zijn. Sommige producten kunnen een trigger zijn om te veel te eten, dit is bij iedereen anders. Daarom gaan we samen op zoek naar jouw knelpunten.

Werkwijze

De werkwijze is per hulpvraag verschillend. Over het algemeen vraag ik een toegezonden voedingsdagboek bij te houden voor een aantal dagen- weken, ook volgt er een intakegesprek. Aan de hand van de hulpvraag, het voedingsdagboek en intakegesprek volgt een adviesgesprek. Bij het advies gesprek ontvang je een persoonlijk voedingsadvies, afgesteld op jouw behoefte en doel. Soms met voorbeeldmenu’s, soms hele voedingsschema’s net wat op jou van toepassing is. Daarna zullen indien nodig vervolgconsulten plaats vinden die wekelijks/maandelijks zullen plaats vinden om de vorderingen bij te houden en schema’s aan te passen indien nodig.

HealthCoach-amsterdam-ajaxEr komen verschillende onderwerpen aan bod: koolhydraten, vetten, eiwitten, vitaminen, mineralen, vezels. De boodschappen, de kwaliteit van voedsel, de samenstelling voedingsmiddelen,  etiketten lezen, E-nummers (toevoegingen), porties, bereiding van voedsel, keuzes, gedragsverandering, leefstijl en de timing van voeding.

Ook geef ik veel praktische adviezen en vertel waarom bepaalde producten juist wel of niet geschikt zijn.  Sommige producten kunnen een trigger zijn om te veel te eten, dit is bij iedereen anders. Ook zijn er verschillende producten die het herstel van sport/ziekte kunnen vertragen of juist bevorderen en zo is dit op vele onderwerpen van toepassing.

Je word begeleidt naar een gezond voedingspatroon, wat vooral is gebaseerd op vers en natuurlijk voedsel met zo min mogelijk bewerkte toevoegingen en in de juiste samenstelling. Ik gebruik verschillende methodes maar we beginnen altijd bij de basis, die moet goed zijn. Dat houdt in veel variatie met natuurlijke voedingsmiddelen uit verschillende productgroepen in de juiste porties.  Deze producten zijn vaak gewoon te koop in de supermarkt, op de markt of in u andere dagelijkse winkels.

Je mag ook  gewoon uit eten en hoeft ook geen verjaardag of feestje te missen. Want het moet natuurlijk wel leuk blijven en niet te ingewikkeld zijn!

Voedingsadvies voor bedrijven

Hoor je de laatste tijd ook zoveel over gezond eten, slechte koolhydraten, gluten, lactose, superfoods, detoxen met kleidrankjes etc.. Zie je door de bomen het bos niet meer en wil je weten wat voor JOU gezond is?

In 1 uur alle feiten en fabels helder maak een persoonlijke afspraak voor al je voedingsvragen.

Bedrijven en sportclubs/verenigingen

Voeding is een belangrijke factor in de productiviteit en focus van u en u werknemer(s) door een gezonde maaltijd aan te bieden zorgt u ervoor dat u werknemers geen energie dip krijgen na de lunch. Voeding heeft een direct effect op de focus en energie door gezonde maaltijden aan te bieden in uw bedrijf zal er productief, gezonder gewerkt kunnen worden met minder verzuim.

Advies voor een gezonde bedrijfs- of sportkantine

Sporten is gezond, hierbij mag gezonde voeding niet achter blijven. Het is een feit dat er steeds meer kinderen overgewicht hebben en een grote kans hebben op verschillende welvaart ziektes. Laat uw sportclub/vereniging adviseren over gezonde voeding en zorg er voor dat het plaatje compleet is. Door gezonde producten en dranken aan te bieden, eventueel passend bij de sport, zal deze voorlopen op andere sportkantines.

 

Omdat Healthcoach Amsterdam samenwerkingen heeft met topsporters en ex-topsporters uit verschillende takken kunnen wij een breed aanbod clinics- en presentaties aanbieden op gebied van voeding, sport en leefstijl.

Wilt u advies of meer informatie over de mogelijkheden neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Jessica heeft mij geleerd wat ik moet eten en niet omdat het gezond, is maar ook waar voor het goed is. Nu weet ik wat ik nodig heb op welke momenten.

 

 

 

Neem contact op met Jessica