Kinderen

 

Kinderen

Kinderen vragen om een speciale aanpak met speciale aandacht. Bij kinderen word vooral de nadruk gelegd op voedselkennis van zowel de ouders als het kind. Er word vooral gelet op bewuste en juiste keuzes, de juiste porties en genoeg bewegen.

Ook is het belangrijk dat uw kind een gezonde relatie heeft met voeding zodat het later geen problemen krijgt zowel lichamelijk als geestelijk. Hier besteden wij ook zeker aandacht aan.

In veel gevallen is het mogelijk om naar een gezond gewicht toe te groeien zonder dat het kind op ”dieet” hoeft.

Door u kind nu te laten wennen aan een gezond eetpatroon zal het er later veel profijt van hebben. Jong geleerd is oud gedaan!

Een kind dat te dik is, heeft meestal meer moeite om te bewegen en te sporten. Het doet minder snel mee aan spelletjes die veel energie kosten.

Omdat een kind dat te dik is zich soms schaamt of gepest wordt, kan het zich onzeker en eenzaam voelen.

Overgewicht op jonge leeftijd vergroot de kans dat iemand ook later last houdt van overgewicht. Ook heeft een kind met overgewicht meer kans om later een hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, suikerziekte (diabetes) of gewrichtsklachten te ontwikkelen.

 

Jessica heeft mij geleerd wat ik moet eten en niet omdat het gezond, is maar ook waar voor het goed is. Nu weet ik wat ik nodig heb op welke momenten.

 

 

 

 

Neem contact op met Jessica